Svi građani i tvrtke koji se žele uključiti u projekt Zazelenimo Split, od sada mogu i tijekom šetnje gradom skenirati barkod s naljepnica te donirati novac za sadnju stabala, uređenje gredica, postavljanje klupa, špina s pitkom vodom…

Djelatnici Parkova i nasada su danas polijepili prve naljepnice oko parka Emanuel Vidović u Splitu, a u sljedećih će nekoliko dana polijepiti i preostale naljepnice na 500-tinjak držača za stabla.

Iako je projekt tek u začetku, građani i tvrtke su pozitivno prihvatili projekt koji je u samo mjesec i pol dana prikupio više od 8 tisuća eura donacija za uređenje zelenila, sadnju stabala, postavljanje klupa ili špina s tekućom vodom.

Kako se građani i tvrtke mogu uključiti u projekt Zazelenimo Split, pročitajte u prethodnom blogu:

Tvrtke koje posluju u Splitu također žele biti dio ovog zelenog projekta – tvrtka Ribola je donirala i prije nekoliko dana dobila zelenu gredicu ispred svoje trgovine na Brdima.

Ideja je omogućiti građanima i tvrtkama, ako to žele, da uskoro dobiju i donatorsku oznaku na svom stablu. To će vjerojatno potaknuti i ostale da posade stablo npr. prilikom rođenja djeteta, zaruka ili vjenčanja.

Što zapravo dobiva tvrtka koja se uključi u projekt Zazalenimo Split?

Ponekad se uz ovaj projekt mogu čuti i komentari “zašto mi moramo ulagati”, ali Parkovi i nasadi naglašavaju kako se redovito održavanje zelenila financira sredstvima iz gradskog proračuna, nova sadnja stabala i obnova infrastrukture se financira iz EU fondova, a projekt Zazelenimo Split je donatorska platforma koja omogućava građanima i tvrtkama da i postanu sukreatori zelenila u gradu.

Pratite najnovije vijesti o razvoju projekta Zazelenimo Split na facebook stranici Parkovi i nasadi.