OTP Banka je ove godine donirala 6 tisuća eura za božićno-novogodišnji kutak na splitskoj Rivi, gdje Splićani i posjetitelji grada mogu zasjesti kao car/ carica na tron i fotografirati se za uspomenu.

Hoće li vam se ostvariti i kakva želja dok sjedite na tronu, ne možemo garantirati, ali nije naodmet zaklopiti oči i poželjeti nešto lijepo.

Ova donacija blagdanskih ukrasa je nastavak, ili svojevrsno proširenje platforme Zazelenimo Split koja omogućava građanima i firmama da doniraju zelenilo, gradske voćnjake, sadnju stabala i cvijeća, postavljanje klupa ili postavljanje špina s pitkom vodom.

Svejedno koji je razlog donacije, zajednički cilj je uređeniji, ljepši, čišći, zeleniji, pa čak i svjetlucaviji grad.

Otkako je u rujnu, pokrenut projekt Zazelenimo Split, sakupljeno je 12.440 eura donacija, od čega najviše, čak 6.900 eura, dolazi od donacija za sadnju novih stabala u Splitu. 

Osim zelenila, Dalmatinski portal je uložio 4.500 eura u klupe za odmor, tako da se malo-pomalo grad zajedničkim snagama zeleni, uređuje, a sada i jače svijetli.

Naravno, i ovdje trebamo napomenuti kako je ovo dobrovoljna platforma, nitko ništa ne mora, ali ako netko ima želju može dati svoj doprinos u uređenju i ljepšem izgledu grada.

Poželite li se uključiti u projekt Zazelenimo Split, provjerite sve otvorene projekte na https://zazelenimosplit.parkovi-st.hr/otvoreni-projekti/, a ako imate neku ideju za donacijom, koja nije na popisu projekata kontaktirajte nas na tajnica@parkovi-st.hr

Osim na web platformi, donirati možete i tijekom šetnje gradom tako što ćete jednostavno mobilnim uređajem skenirati barkod s naljepnica na stablima u parkovima i zelenim površinama, koje su polijepili djelatnici Parkova i nasada u cilju promocije projekta Zazelenimo Split.