Građani i tvrtke koji su donirali novac za zelenilo i uređenje grada, već neko vrijeme mogu vidjeti rezultate, a posljednji primjer su zelena obnova Trga ispred Doma mladih i Trga Dobri.

Udruženje obrtnika Split se uključilo u donacijsku priču na način da su donirali sredstva za zelenilo na Trgu ispred njihovog sjedišta i Doma mladih Split.

Parkovi i nasadi su izradili drvene pitare i u njih zasadili palme o kojima će sada brinuti obrtnici iz udruženja.

Pitari su izrađeni na način da su s tri strane drvene gredice, a na četvrtoj strani je staklo kroz koje se vidi zemlja i korijenje.

Osim Trga ispred Udruženje obrtnika Split, zazelenio se ovih dana i Trg Dobri. Građani su svojim donacijama omogućili sadnju kumkvata, limuna i naranči.

Agrumi će već ove sezone krasiti Trg Dobri, a svi koji planiraju donirati sredstava za uređenje javnih površina ispred svojih zgrada, poslovnih prostora ili institucija mogu se priključiti na više načina. Pročitajte kako se priključiti platformi Zazelenimo Split u blogu https://zazelenimosplit.parkovi-st.hr/kako-se-gradani-i-tvrtke-mogu-ukljuciti-u-projekt/, a ako imate dodatne ideje za uređenje grada, pišite nam na tajnica@parkovi-st.hr