Donacije za ozelenjavanje gradskih površina u Splitu postaju sve češće i prihvaćenije kod mnogobrojnih građana i firmi, a najnoviji primjer zelene obnove je gradski kotar Kman.

Parkovi i nasadi posadili su 5 stabala i na kmanskom području, čija je sadnja financirana iz donacija kmanskih firmi. Na inicijativu GK Kman, stabala murvi donirale su tvrtke: Servus d.o.o. (Optika Anda), Cian d.o.o. i Vicus d.o.o. (BB Residence).

Parkovi i nasadi u suradnji s Gradom Splitom i gradskim komunalcima provode zelenu obnovu grada, kroz EU projekte, ali i platformu Zazelenimo Split koja omogućava građanima i tvrtkama da se svojim donacijama uključe u ozelenjavanje svojih kvartova, ulica i okoliša.

Kroz donatorsku platformu do sada je prikupljeno 20.430 eura za sadnju stabala, cvijeća, postavljanje špina i klupa, a svakim dana sve više je “zelenih” entuzijasta koji žele biti dio zelene obnove Splita. Donatori su firme: Ribola, Purex, Pekarna Milaković, Udruženje obrtnika Split, Dalmatinski portal, kao i mnogobrojni građani koji žele posaditi stablo i zelenilo u svojoj ulici ili čak pokloniti stablo dragim osobama.

Pročitajte kako se priključiti platformi Zazelenimo Split , a ako imate dodatne ideje za uređenje grada, pišite nam na tajnica@parkovi-st.hr

Zazelenimo Split zajedno!